Şehit Emin Çelik Anadolu Lisesi

WEB https://sehitemincelikanadolulisesi.meb.k12.tr
Adres : DOĞANCI MAH. LİSE SK. ANADOLU LISESI B BLOK NO: 21 MUT / MERSİN
VİZYON : Okuyan, Araştıran, Akla ve bilime inanan, Üreten ve üretmekten zevk alan, Önce kendine, Sonra tüm insanlığa saygı duyan, Çevresine karşı duyarlı, Paylaşmayı bilen, Türkiye Cumhuriyeti’ne, Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı, Her biri Mustafa Kemal olmayı hedefleyen, Öğrenciler yetiştiren Bir okul olmaktır.
MİSYON : Biz,Şehit Emin Çelik Anadolu Lisesi çalışanları olarak,öğrencilerimiz var olduğu için buradayız. Bütün çalışmalarımız onlar içindir. Biz birbirimize ve kendimize güvenir. Ortak çalışmaktan zevk alırız. Yeniliğe ve değişime inanır, Rakip olarak kendimizi görürüz. Her gün daha iyiye ulaşmayı hedefleriz. Biliyoruz ki ; İyi yetiştirilmiş her öğrenci, Geleceğimizin garantisidir. Bu sebeple; Öğrencilerimize inanır, güvenir Ve gücümüzü, Sevgiden alırız.
BAŞARILAR : Futsal, Atletizm, Voleybolda alınan dereceler

Yatakhane Koğuşu :1
Öğretim Şekli :Tekli Öğretim
Saatler : 08.00-15.40
Servis : Şehir içinden gelen öğrenciler için 2 tane servis bulunmaktadır.
Ulaşım : Öğrencilerden köyden okulumuza gelen öğrenciler taşımalı, ilçe merkezinden gelenler ise yaya olarak gelmektedir.
Yerleşim Yeri : Doğancı mah. lise cad. No:21/A
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okul ilçe merkezinde bulunmaktadır. Mersin iline uzaklığı 160 km´dir.
Kontenjan Bilgileri : 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılında 9. sınıflara 170 kontenjan ayrılmıştır
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Sınavsız
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : yüzde 55
Sportif Etkinlikler : Masatenisi, Futbol, Futsal, Güreş
Bilimsel Etkinlikler : Tübitak
Proje Çalışmaları : e-Twinning Projeleri
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : KA1 ve KA2 projeleri ile İspanya ve İtalya´ya gidilmiştir.